Положення меню
Вигляд постерів
Повернутись назад
Аватарка
nazartot
26-02-2024, 10:04
добра зі злом це проявляється у тому, що Гаррі Поттер і його друзі представляють добро, а професор Квіррел - зло.Книга показує, що добро завжди перемагає зло, навіть якщо зло дуже сильне. Другою, не менш важливою, темою у даній книзі є дружба.Гаррі, Рон і Герміона стають справжніми друзями, які завжди готові підтримати один одного.Саме у цих образах автор показує наскільки дружба впливає на людину, показує усю цінність людей, яких ти можеш назвати друзями.Книга показує, що дружба це найважливіше, що має людина чи може мати.

Також одним із головних мотивів роману є любов Гаррі до його батьків, це добре висвітлюється у деталях, адже передається ненав'язливо і зрозуміло для кожного.Тема боротьби, а справедливість не сильно проявляться у діях головного героя, але в інших частинах це стає рушійною силою сюжету, однак вже у цій частині Роулінг нам демонструє Гаррі Поттера як зразкового борця за справедливість і правду, який завжди буде готовим захищати слабких чи тих хто цього потребує.

Якщо говорити про стиль написання, що є достатньо важливим елементом, адже від того як пише автор залежить те як його твір сприйматимуть читачі.Роман Роулінг написаний простою і зрозумілою мовою. Вона майстерно використовує магічний світ, щоб створити атмосферу таємничості та пригод.Автор використовує багато гумору, щоб зробити книгу цікавішою для читачів.

Оскільки попередньо я розглянула та описала моменти, які є ключовими та важливими для цього твору поговоримо про моменти де текст є влучним, а де є просідання.

В будь-якому тексті кожен може виділити для себе його сильні та слабкі сторони, в книзі «Гаррі Поттер і філософський камінь» є і перші, і другі.Для початку почну з сильних сторін тексту, які й вплинули на його шалену популярність і, які його виділяють з-поміж інших фантастичних творів.Тому до сильних сторін тексту я б віднесла:

По-перше, захопливий сюжет, що тримає читача в напрузі до кінця.

По-друге, яскраві та сильні образи, які запам'ятовуються читачеві.Трійця головних персонажів Гаррі Поттер, Рон Візлі та Герміона Ґрейнджер-це яскраві та незабутні персонажі, які легко змогли викликати у читачів симпатію.

По-третє, знову ж таки актуальність тем, які є важливими для цільової авдиторії.

Четвертою сильною стороною і, на мою думку, найважливішою є майстерність автора, яка дозволила їй створити захопливі та водночас повчальні історії.

Якщо ж говорити про слабкі сторони тексту, які його не оминули, то я можу виділити те, що:

Деякі сюжетні лінії не розкриті до кінця.У книзі є декілька сюжетних ліній, які не розкриті до кінця.Наприклад, не ясно, чому Волдеморт хотів заволодіти філософським каменем

Деякі персонажі не розвиненні достатньо.Деякі персонажі, до прикладу, професор Дамблдор і професор Макґонеґел

Використання кліше у сюжеті.Деякі сюжетні повороти у книзі є досить передбачуваними та очевидними

Але на фоні тієї магії, відчуття казки, дитинства, що наче виринає зі сторінок книги, вони губляться і не псують враження від прочитання.

Ця книга надихає нас вірити у себе, у світ магії навколо нас та у силу дружби. Вона навчає нас, що справжня сила полягає у вірі, дружбі та самопожертві. Це не просто розважальний твір, це велике літературне досягнення, яке має щось цінне сказати кожному читачеві.Ця книга залишає незабутні враження. Вона відкриває перед читачем двері до неймовірного світу магії та пригод. Читання книги - це справжня подорож, яку хочеться повторити знову і знову.

«Гаррі Поттер та філософський камінь» - це величезна скарбниця фантазії та мудрості. Ця книга зачаровує, навчає та надихає. Неможливо залишити її осторонь, вона стає частиною серця читача, заповнюючи його своєю власною магією та неповторною атмосферою, яка має вплив на кожного, що на дітей, які відкривають для себе цей дивовижний світ вперше, що на дорослих, які прагнуть поринути в дитинство, абстрагуватися від буденності.

Опублікувати рецензію

Аватарка
Гість